Ouderpanel samenwerkingsverband

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Binnen de regio waar u woont, is Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 (SWV PO 30 06) actief. Samen met de scholen uit deze regio en met andere partners zorgen we ervoor dat elk kind passend onderwijs krijgt. Dat kunnen en willen we niet alleen doen: we vinden het belangrijk om ouders te betrekken. Daarom nodigen wij u graag uit voor een ouderpanel op dinsdag 5 februari. In deze brief leest u wie we zijn, wat we doen en wat het ouderpanel inhoudt.
Wie zijn we en wat doen we?
Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Daar zetten ouders, leerkrachten en andere professionals zich elke dag samen voor in. Soms is dat echter niet voldoende. Als een kind (tijdelijk) meer ondersteuning nodig heeft, zoals extra begeleiding op school, hulp van een deskundige of speciaal onderwijs, dan komt Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 in beeld. Binnen ons samenwerkingsverband hebben scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs (SBO) en speciaal onderwijs (SO) afspraken gemaakt over hoe we vorm geven aan passend onderwijs. Het uitgangspunt van SWV PO 30 06 is dat het kind centraal staat, in alles wat we doen. Daarbij gaan we uit van het principe: “Regulier waar het kan, speciaal waar het nodig is”. Uiteraard zijn ouders heel belangrijke partners!
Waarom ontvangt u deze brief/uitnodiging?
Dit schooljaar kijkt SWV PO 30 06 terug én vooruit. Samen met onze partners – zoals scholen, gemeenten en ouders – willen we nog beter vorm geven aan passend onderwijs in de regio. Daarom hebben we in beeld gebracht wat er beter kan, waar we naartoe willen en wat onze aandachtsgebieden (oftewel: speerpunten) zijn. Deze aandachtsgebieden, waaronder dyslexie en hoogbegaafdheid, zijn uitgewerkt door werkgroepen van de scholen. We willen heel graag horen wat ouders hiervan vinden, vandaar dat we een ouderpanel organiseren. De mening en input van dit ouderpanel nemen we mee bij het maken van ons nieuwe Ondersteuningsplan 2019-2023.
Wilt u uw stem laten horen?
Mede namens de aangesloten scholen nodigen we u van harte uit voor het ouderpanel. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 februari 2019 van 20.00 uur tot 21.30 uur in Oss of Uden (locatiegegevens volgen na aanmelding). Wilt u ons uiterlijk maandag 29 januari 2019 laten weten of u erbij bent? Dat kan via info@swvpo3006.nl. Graag ontmoet ik u dan!
Met vriendelijke groet,
Joris Elbers